lauantai 18. syyskuuta 2010

Pikku Dorrit ja Forsytein taru

Tässä postauksessa on aivan pakko loikata television puolelle. Tällä viikolla nimittäin alkoi kaksi varsin kiehtovaa historiallista sarjaa, joihin onnistuin koukuttumaan jo ensimmäisten jaksojen aikana.YLE TV1:n Kansainvälisessä kotikatsomossa alkoi tiistaina kahdeksanosainen sarja Pikku Dorrit (Little Dorrit). Sarja on palkittu seitsemällä Emmyllä. Pikku Dorrit perustuu englantilaisen viktoriaanisen ajan kirjailijan Charles Dickensin samannimiseen romaaniin.

Sarja kertoo elämästä Lontoon kujilla ja kartanoissa 1820-luvuilla. Pääosahahmo Amy Dorrit on syntynyt ja varttunut Marshalsean velkavankilassa, jossa hänen isänsä on viettänyt suurimman osan elämästään. Amy pääsee tekemään ompelutöitä vanhalle rouva Clennamille. Samaan aikaan rouvan ulkomailla asunut poika, Arthur Clennam palaa kotiin vuosien jälkeen. Perheen isä on kuollut ja Arthur haluaa selvittää salaisuuden, jonka isä vei kirjaimellisesti hautaan asti. Arthur kiinnostuu pian yritteliäästä Amysta ja haluaa auttaa häntä.

Perjantaina alkoi Teeman sarjapaketissa 13-osainen Forsytein taru. Se perustuu Nobel-palkitun John Galsworthyn klassikkoon. Tarina kertoo Forsytein suvun vaiheista 50 vuoden aikana. Sarja on täynnä rakkautta, valtataistelua ja petoksia sekä aikakauden yhteiskunnallisia muutoksia ja poliittista kaaosta.

Avausjaksossa eletään vuotta 1874. Aristokraattinen Forsytein suku kokoontuu juhlimaan Winifred Forsytein kihlautumista pennittömän Montague Dartien kanssa. Myös Winifredin veli Soames on löytänyt rakkauden köyhästä Irenestä, tosin Ireneä Soames ei kiinnosta laisinkaan.

Forsytein taru olikin jo ennestään tuttu, olen katsonut sitä, kun se esitettiin edellisen kerran- muistaakseni silloinkin Teemalla. Sarja on sen verran laadukas, että ehdottomasti aion katsoa sen kokonaan toiseenkin kertaan. Suosittelen kumpaakin sarjaa vilpittömästi kaikille.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa! Heti laitetoin ajastukset näihin! Minulta menee erittäin usein tuollaiset ohjelmat ohi, kun tapanani on katsoa vain tietyt ohjelmat tv:stä ja nekin aina tallennuksilta.

    VastaaPoista
  2. Emilie, kiva kuulla, että kiinnostuit ohjelmista. :) Minäkin katson vain tiettyjä ohjelmia, mutta aina välillä bongailen näitä ihanuuksia, jotka sitten jätän nauhalle ties kuinka pitkäksi aikaa talteen.

    VastaaPoista