maanantai 31. lokakuuta 2016

Haastekoonti

On muutaman haastekoonnin aika. Tälle vuodelle oli tarjolla taas mitä mielenkiintoisimpia lukuhaasteita, mutta valitettavasti kaikkiin ei ehdi osallistua. Poimin haasteiden joukosta neljä aiheiltaan aika erilaista haastetta. Tällä kertaa onnistuin pysymään maltillisena tavoitteiden kanssa, mikä helpotti kummasti osallistumista, kun ei tullut stressiä siitä, ehdinkö lukemaan kirjat haasteita varten ajoissa. Alla on koonti kolmesta lukuhaasteesta. Läpi historian -haasteen jätän myöhemmäksi, jos vaikka innostuisin vielä lukemaan lisää sitä varten.

Okklumeus -haaste
Tammikuussa Britannian suunnalta kantautui surullisia uutisia. Harry Potter -elokuvissa professori Kalkarosta näytellyt Alan Rickman oli menehtynyt. Hyllytontun höpinöitä -blogin Tiina keksi suru-uutisista Potter-aiheisen lukuhaasteen. Haastetta varten päätin tutustua sarjan oheiskirjoihin, joita en ollut aikaisemmin lukenut.

Siuntio Silosäkeen tarinat
Huispaus kautta aikojen
Ihmeotukset ja niiden olinpaikat
Näillä kolmella kirjalla luin itseni kotitontuksi.


Hämärän jälkeen -haaste

Orfeuksen kääntöpiirin Suvi keksi kauhukirjallisuuteen liittyvän haasteen. Tarkoituksena oli lukea kauhukirjoja, ja mitä enemmän niitä lukee, sitä useamman kauhukirjallisuuteen liittyvän hahmon bongaa haasteen aikana. Lähtökohtaisesti en pidä kauhukirjallisuudesta ja olen sen parissa pois omalta mukavuusalueeltani. Kirjoja lukiessa oli yllättävää huomata, etteivät kaikki kauhukirjat ole pelottavia, kuten kuvittelin niiden olevan.

Gaston Leroux: Oopperan kummitus
Juri Nummelin: Kuun pimeä puoli
Anne Rice: Veren vangit
Kolmella luetulla kirjalla bongasin aaveen.


Lukuharjoituksia-haaste

Kujerruksia-blogin Linnea sai inspiraation näytelmistä. Haasteeseen luettiin näytelmiä, jotka saivat olla moderneja, klassikoita tai kirjoitettu millä kielellä tahansa. Luetun tekstin piti kuitenkin olla kirjoitettu näytelmämuotoon repliikkeineen, proosamuotoon muutettu näytelmä ei kelvannut haasteeseen. Näytelmät ovat minulle vierasta aluetta, joten pysyttelin turvallisesti sen ainoan tietämäni näytelmäkirjailijan tuotannon parissa.

William Shakespeare: Myrsky
William Shakespeare: Kuinka äkäpussi kesytetään
Shakespearen teosten avulla luin itseni puvustajaksi.


Kiitos vielä kaikille lukuhaasteiden järjestäjille! Näihin oli mukava osallistua.

4 kommenttia:

 1. Kiitos vielä osallistumisesta! :) Kauhussa on tosiaan mukavasti monenlaista ääripäätä, eli jokaiselle löytyy jotain. Pidän itsekin kirjoissa vähän hillitymmästä menosta, eli hiipivästä psykologisesta kauhusta.

  Lukuharjoituksia on mulla vielä vähän vaiheessa, mutta tavoitteena on ehtiä lukea vielä Shakespearen Julius Caesar, koska sen leffaversio esitetään Kavin näytöksessä. Myrskykin vaikuttaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle vielä haasteesta! Kauhuhaaste rohkaisi lukemaan genren kirjoja, joten voin hyvin kuvitella, että palaan kauhukirjojen pariin myöhemmin. :)

   Myrskyä voin suositella. Se oli mielenkiintoinen, eikä niin tunnettu kuin nämä perus-Shakespearet eli Romeo & Julia ja Kesäyön uni.

   Poista
 2. Mahtavaa kun osallistuit, käyn lukemassa postauksesi!

  VastaaPoista