keskiviikko 13. helmikuuta 2013

11 asiaa ja kysymystä -haaste & tunnustus

Sain Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogista haasteen, joka on samalla ensimmäinen blogilleni annettu haaste/tunnustus. Kiitos paljon Annalle haasteesta! :)

Tämän pienen palkinnon tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista


11 asiaa itsestäni:

1. Olen enemmän koira- kuin kissaihminen.

2. Tykkään ompelemisesta ja neulomisesta, mutta sen sijaan virkkaus ei ole yhtään minun juttuni.

3. Seuraan mielelläni taitoluistelua televisiosta, vaikka minulla ei ole lajiin minkäänlaisia yhteyksiä. En esimerkiksi tunne ketään, joka harrastaisi sitä, enkä itse ole mitenkään hyvä luistelemaan.

4. Minulla on tapana jännittää joitakin asioita ihan hirveästi etukäteen, vaikka tiedän, ettei niitä ole mitään syytä jännittää.

5. Uusien ihmisten seurassa olen mieluummin sivustatarkkailijana kuin huomion keskipisteenä...

6. ...mutta tuttujen kanssa voisin olla äänessä melkein taukoamatta.

7. Kun luin ala-asteikäisenä ensimmäisen kerran Harry Potter ja salaisuuksien kammion, pidin kirjaa niin pelottavana, etten halunnut lukea sitä enää ikinä uudestaan. Nykyään se taitaa olla yksi suosikki-Pottereistani.

8. Suhtaudun hyvin kriittisesti kirjojen pohjalta tehtyihin elokuviin, varsinkin jos olen pitänyt kirjasta.

9. Jos kirjaston kirja, jonka haluaisin lainata, on jollakulla lainassa, jään mieluummin odottelemaan, että se palautuu hyllyyn kuin että varaisin sen.

10. Voisin olla karkkilakossa ties kuinka kauan, kunhan suklaa ainakin silloin tällöin sallittaisiin.

11. Suosikki sarjojani televisiosta ovat Downton Abbeyn kaltaiset historialliset sarjat.

Vastaukset saamiini kysymyksiin:

1. Mitä sinun tekisi mieli syödä juuri nyt?
- Tummasuklaa kelpaa aina. :)

2. Ranta- vai kaupunkiloma?
- Kaupunkiloma ehdottomasti. Ihoni palaa auringossa sen verran herkästi, että rantaloma ei houkuttele.

3. Mielenkiintoisin asia, jonka olet oppinut tänä vuonna?
- Luultavasti se, että jos haluan muutoksia elämääni, niin ei pidä jäädä odottelemaan, että joku tulee ja tekee muutokset puolestani. Täytyy itse tarttua tilaisuuteen.

4. Mitä kirjaa et mistään nimessä suosittelisi ystävällesi? Miksi?
- Jotakin sellaista, mistä en ole itse pitänyt. Tuntuisi vaikealta suositella epämiellyttävää kirjaa ylipäätään kenellekään.

5. Minkä kirjan toivoisit kaikkien maailman ihmisten lukevan?
- Oscar Wilden Dorian Grayn muotokuva on mielestäni herättävä teos siitä, mitä tapahtuu, kun hakee elämältä ainoastaan nautintoja ja kauneutta ja unohtaa samalla eettisyyden.

6. Mitä bloggaaminen sinulle merkitsee?
- Bloggaaminen on mukava harrastus ja tapa vaihtaa ajatuksia muiden kanssa lukemistani kirjoista. Tietty kirja ei aina puhuttele kaikkia samalla tavalla, joten on mielenkiintoista lukea, mitä muut ovat mieltä jostain kirjasta. Olen iloinen, jos joku on poiminut blogistani lukuvinkkejä. Etsin jatkuvasti muiden blogeista kirjoja, joita voisin lukea. Lisäksi kirjaesittelyjen kirjoittaminen blogiin on saanut minut enemmän pohtimaan lukemaani kirjaa.

7. Mikä on lempivärisi ja miksi?
- Vihreä. Perusteluita en oikein osaa kertoa, lempivärini on vuosien varrella vaihdellut keltaisesta sinisen kautta punaiseen, mutta viime ajat vihreä on ollut selkeä ykkösväri.

8. Jos et olisikaan juuri siinä ammatissa kuin olet/ opiskelisi sitä alaa kuin opiskelet, mitä voisit tehdä sen sijasta?
- Yksi kouluaikojen suosikkiaineeni, saksa on ruvennut taas kiinnostamaan enemmän. Haluaisin opiskella sitä.

10. Minkälaisessa talossa tai asunnossa asut?
- Kerrostalossa.

11. Jos vain taivas olisi rajana ja rahaa kuin roskaa, minkälaisessa asumuksessa mieluiten asuisit? (yksityiskohdat ja mielikuvituksen käyttö plussaa!)
- Minulla on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa unelmien talokseni. Ensimmäinen: kivinen talo Italian maaseudulla. Ikkunoita koristaisivat ikkunaluukut ja seiniä pitkin menisi villiviini tai jokin muu köynnöskasvi. Luonnollisesti pihalla olisi runsas puutarha, jonne haluaisin ainakin unikoita kasvamaan. Toinen vaihtoehto on sitten tyypillinen vanhanaikainen brittiläinen maalaistalo, joka muistuttaisi menneistä ajoista. Kummassakin talossa saisi olla avarat ikkunat, koska haluaisin luonnonvaloa huoneisiin sekä tietysti taloissa olisi tilaa kirjahyllyille.

11 kysymystä haastetuille:

1. Mikä on suosikkikirjasi?
2. Jos voisit muuttua jonkin kirjan hahmoksi, minkä kirjan valitsisit ja muuttuisitko tarinassa jo olemassa olevaksi hahmoksi vai aivan uudeksi hahmoksi?
3. Minkä tyylisiä kirjoja luet eniten?
4. Kirja vai elokuva?
5. Kenet kirjallisuuden hahmon haluaisit tavata?
6. Mikä sai sinut aloittamaan bloggaamisen?
7. Tietääkö koko lähipiirisi bloggaamisestasi vai pidätkö sen mieluummin omana tietonasi?
8. Kirjoitatko itse tekstejä? Esim. novelleja, runoja
9. Missä maassa haluaisit asua?
10. Jos voisit matkustaa johonkin toiseen aikakauteen, minkä valitsisit?
11. Mikä on lempivuodenaikasi?


Haastan seuraavat blogit tähän:

Baroccon salonki
Le Masque Rouge
Hullut teekutsut
Kuuttaren lukupäiväkirja
Lukunurkka

Vastaaminen on täysin vapaaehtoista, joten ei mitään paineita haastetuille. :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos haasteesta! Kivoja kysymyksiä laitoit! Minäkin muuten seuraan taitoluistelua, vaikken lajista sen kummemmin mitään tajua! Se on vain niin koukuttavaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepas hyvä! Taitoluistelu on koukuttavaa. Jännitän aina tasaisesti kaikkien puolesta, miten ohjelmat sujuvat. Erityisesti jäätanssia on kiva seurata ja olihan se hienoa, että EM-kilpailuissa oli jäätanssissa suomalaispari mukana. :)

   Poista
 2. Oijoi! Hienoja kysymyksiä ja hauska haaste. Kiitos tästä Cilla ja hyvää ystävänpäivää!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää ystävänpäivää myös sinulle! (Vaikkakin toivotus tulee nyt päivän myöhässä.) Kiva, että pidät haasteen kysymyksistä. :)

   Poista
 3. Voi ihania vastauksia! Meillä on muuten ihan samanlaiset mieltymykset tuon unelma-asumuksen suhteen. Jos satujen prinsessalinnoja ei laskettaisi mukaan, olisin minäkin vastannut juuri jotakin tuollasta. Seka Engalnnista että Italiasta olen monesti haaveillut :)

  Dorian Grayn muotokuva oli minustakin erittäin vaikuttava kirja, kun luin sen muinoin lukion lukupiirissä. Joten kiitos muistutuksesta, pitäisikin lukea se joku kerta uusiksi ja virkistää muistia :)

  Mäkin muuten tykkään katsoa taitoluistelua. Olen varmaan saanut tartunnan siskoltani, joka entisenä harrastajana katselee mielellään taitoluiselua. On se vaan niin kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä sattuma, että mieltymykset unelma-asumuksistamme ovat samanlaiset! :)

   Dorian Grayn muotokuva on mielestäni sellainen kirja, joka kannattaa lukea useampaankin kertaan. Siitä vain muistia virkistämään. :)

   Taitoluistelu on kyllä kaunista ja aina voi ihastella niitä kaikkia heittoja ja hyppyjä, kuinka hienosti luistelijat osaavat ne tehdä.

   Poista
 4. Hei vaan! Vihdoinkin sain tartuttua haasteeseen. Kurkkaa täältä: http://www.hullutteekutsut.com/2013/03/11-asiaa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin jo katsomassa vastauksesi. Kiva kun vastasit haasteeseen! :)

   Poista