lauantai 29. marraskuuta 2014

Kuinka kävi Italia-aiheisessa lukuhaasteessa?

Italia oli Helsingin kirjamessujen teemamaa, minkä kunniaksi Tuulevi järjesti Italialainen ateria eli pasto italiano -lukuhaasteeseen. Haasteen tarkoituksena oli lukea italialaisia kirjoja siltä ajalta kuin Italian valtio on ollut olemassa. Esimerkiksi Dantea ei siis voinut lukea tätä haastetta varten. Lisäksi kirjojen tuli olla alunperin italiankielisiä.

Kirjahyllyssäni on Umberto Econ Ruusun nimi, jonka ajattelin lukea tätä haastetta varten. Eipä tullut luettua, joten Econ kirja odottaa yhä vuoroaan. Samoin kävi Paolo Giordanon Alkulukujen yksinäisyydelle. Ehkä sitten ensivuoden puolella?

Luin seuraavat kirjat:
Melania G. Mazzucco: Mestarin tunnustukset
Italo Calvino: Halkaistu varakreivi
Italo Calvino: Ritari joka ei ollut olemassa
Italo Calvino: Paroni puussa
Marcello Fois: Sumu
Viidellä luetulla kirjalla "söin" aperitivon, antipaston, primon, secondon ja contornon.

Haasteen aikana opin jotain uutta itsestäni. En ole aiemmin välittänyt satiirista, mutta huomasin pitäväni Calvinon kirjoista. Lopulta haasteosallistumisestani tulikin melkeinpä tutustuminen ainoastaan yhden kirjailijan teoksiin. Foisin Sumu oli koskettavan metaforinen kirja elämän ja kuoleman välillä olevasta tilasta. Ainoastaan Mazzuccon Mestarin tunnustukset ei tehnyt vaikutusta. Koin vanhan taidemaalarin kuumehourailut lähinnä pitkästyttävinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti