maanantai 20. tammikuuta 2014

Lukuhaaste: Lukuiloa Perhoslaaksossa


Kuva © Cilla, Porvoosta kesällä 2011


Osallistuin viime vuonna Kirjasähkökäyrä -blogin ylläpitäjän Main keksimään lukuhaasteeseen Lukuiloa kukkien keskellä. Mai on keksinyt tälle vuodelle uuden haasteen, joka jatkaa luontoteemalla. Lukuiloa Perhoslaaksossa -lukuhaasteessa luetaan kirjoja, joiden nimissä esiintyy perhonen tai jokin muu puutarhaan kuuluva hyönteinen, kuten mehiläinen, kärpänen tai sudenkorento.

Aikaa haasteen suorittamiseen on vuoden 2014 loppuun asti. Kirjasähkökäyrä -blogista löytyy haasteen yhteydestä kirjalista, johon on koottu vinkiksi aiheeseen liittyvää lukemista.

Haasteessa edetään seuraavasti:
Kaaliperhonen - yksi luettu kirja
Sitruunaperhonen - kaksi luettua kirjaa
Amiraali - kolme kirjaa luettuina
Ritariperhonen - neljä luettua kirjaa
Neitoperhonen - viisi luettua kirjaa
Isosiilikäs (kuuluu Isosiilikehrääjän heimoon) - yli viisi luettua kirjaa

Luen parhaillaan Daphne Kaloteyn Bolsoin perhosta, joka sopii tähän haasteeseen mainiosti. Sen jälkeen haastetta varten kyhäämälläni kirjalistalla ei ole vielä toistaiseksi yhtäkään kirjaa, mutta aikaakin on reilusti jäljellä.

2 kommenttia:

 1. Kiva kun listasit haasteen sivullesi ja oikein komean Suruvaipan olet saanut ikuistettua Porvoossa. Käyttää ravinnoksi puiden mahlaa ja käyneitä pihlajanmarjoja. Ennen vanhaan Suruvaipan näkeminen kevään ensimmäisenä perhosena ei tiennyt hyvää, mutta onneksi elämme nykyaikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt yhtään uudempaa perhoskuvaa, joten päädyin tuohon vanhaan kuvaan, mutta onhan se hieno kuva. En yleensä ole niitä kaikkein kärsivällisempiä ötökkä- tai eläinkuvaajia, harmistun aina, jos kohde liikahtaa ja sen jälkeen olen usein luovuttanutkin. Onneksi Suruvaippa pysytteli paikoillaan, joten sain napattua kuvan. :)

   Mieleenkiintoista tietoa, ehkä minun pitäisi lukea haastetta varten perhoskirja, jotta oppisin tuntemaan paremmin niitä. :D

   Poista