perjantai 24. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition Award

Sain Mai Laaksolta, Nina Marilta ja Ethell Rediltä Blogger Recognition Award -palkinnon. Tämä oli erittäin mukava yllätys. Kiitos paljon! :)

Haasteen säännöt:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen.
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen.
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille.
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi.
5. Nimeä kymmenen bloggaajaa palkinnonsaajiksi.

2. Kuinka aloitin bloggaamisen
Aloitin bloggaamisen lukioaikana yhden äidinkielen kurssin innoittamana. Käsittelimme kurssilla klassikkokirjoja. Jokaisen kurssille osallistuvan piti perustaa blogi, jossa jaettiin kirjojen herättämiä ajatuksia. Kaikkien piti myös kommentoida muiden lukemia kirjoja. Kurssi oli täysin vapaaehtoinen, ja luulen, että monelle se oli vain helppo tapa saada kurssisuoritus. Itse asiassa muutama kaverini tunnusti tämän jälkeenpäin. Poistin oman kurssin aikaisen blogini heti kurssin jälkeen. Kesäloman aikana kirjabloggaaminen rupesi houkuttelemaan. Lueskelin ensin muiden blogeja ennen kuin perustin oman blogin.

Olen aina pitänyt lukemisesta, joten oli helppo päätyä nimenomaan kirjablogin pitämiseen. Blogin alkuaikoina ajattelin, että sisällyttäisin tänne myös kirjoittamiani pikku tuotoksia. Myöhemmin totesin, että haluan kirjoittaa blogiin ainoastaan kirjoista. Blogin nimen keksiminen ei ollut helppoa, mutta lopulta päädyin Liisa Ihmemaassa -sadun inspiroimana tähän nimeen. Oman vaikutuksensa nimeen antoi myös Oxfordin kielikurssi. Sen aikana eksyin suorastaan hurmaavaan pikkuruiseen puotiin, jonka teemana oli Liisa Ihmemaassa. Kävin puodissa useampaan kertaan ja pastellikuorrutuksen keskellä tunsin olevani jonkinlaisessa ihmemaassa.

3. Ohjeita aloitteville bloggaajille
♥ Bloggaamista ei kannata arastella. Sen kun kokeilee rohkeasti, eikä stressaa turhista. Vaikka aluksi päättäisi kirjoittaa useammasta aiheesta, mutta myöhemmin tuntuu siltä, etteivät kaikki aiheet enää kiinnosta tarpeeksi, voi aina muuttaa blogin varalle tehtyjä suunnitelmia. Sama pätee toisinpäin. Kirjablogiin ei ole pakko kirjoittaa ainoastaan kirjoista, muitakin aiheita voi käsitellä. Moni kirjabloggaaja kirjoittaa silloin tällöin esimerkiksi kirjojen pohjalta tehdyistä elokuvista tai televisiosarjoista.

♥ Ole oma itsesi! On jokaisen oma päätös, kirjoittaako omalla nimellään vai nimimerkillä ja kuinka paljon paljastaa elämästään. Aitous kuitenkin kannattaa. Uskallan väittää, että jos pitää blogia aiheesta, joka on trendikäs, mutta aihe ei oikeasti kiinnosta, se kyllä välittyy lukijoille. Samalla blogin kirjoittaminen varmasti tuntuu pakkopullalta. Blogista voi luoda juuri omannäköisensä ja siitä mahdollisuudesta kannattaa ottaa kaikki irti, toki hyvänmaun rajat muistaen.

♥ Käytöstavat on hyvä muistaa näin internetissäkin. Kannattaa kirjoittaa asiallisia postauksia ja välttää kiroilua. Omana periaatteenani on, että kirjoitan postauksia, joiden sanojen takana kehtaan seistä vielä myöhemminkin. On hyvä muistaa myös kirjoittamisen haasteet, kun ei voi nähdä keskustelun toista osapuolta ja tulkita hänen ilmeitään ja eleitään. Joku voi kommentoida oikeasti ilkeään sävyyn, jolloin kommentin on parasta antaa mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Ilkeän kommentin voi myös aina poistaa. Voi myös olla niin, että ikävältä vaikuttava kommentti on kirjoitettu huolimattomasti, eikä kirjoittaja ole välttämättä harkinnut, miten hän ilmaisee asiansa. Ihmisten kirjoitustyylit vaihtelevat. Siinä missä toinen harkitsee aina tarkkaan, toinen on suurpiirteisempi ja ronskimpi. Kaikista vähän töksähtelevistä kommenteista ei siis aina kannata ottaa nokkiinsa. Toisaalta kommentoijien olisi hyvä muistaa, että bloggaaja on oikea ihminen, jolla on tunteet. Tässä asiassa pätee hyvin viisaus: kohtele muita niin kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan.

♥ Kirjablogit ovat kiva tapa jakaa ajatuksiaan lukemistaan kirjoista ja keskustella kirjoista muiden kanssa. Toisilta bloggaajilta saa hyviä lukuvinkkejä. Kannattaa rohkeasti kommentoida muissa blogeissa. Samalla voi laajentaa omaa verkostoaan.

5. Palkinnon saajat
Sivujen välissä
Kirjan jos toisenkin
Lukunurkka
Lukuisa
1001 kirjaa ja yksi pieni elämä
Kirjahullun päiväkirja
Kirjoihin kadonnut
Satun luetut
Kirjavarkaan tunnustuksia
Kirjaretket

Kiitos vielä palkinnosta ja oikein hyvää juhannusta kaikille! :)

6 kommenttia:

 1. Kiitos Cilla kivoista vastauksista :)

  Hyvää Juhannusta ja lukuiloa :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kun vastailit :-) Hyvää kesää!

  VastaaPoista
 3. Kiitos haasteesta! Pistän vahingon kiertämään ja haastan sinut seuraavalle kierrokselle - eri haasteen kanssa tosin: https://kirjavarkaantunnustuksia.wordpress.com/2016/06/29/unpopular-bookish-opinions-haaste/

  VastaaPoista