maanantai 29. huhtikuuta 2013

Liebster AwardTunnustuksen säännöt:

1. Kiitä ihmistä, jolta sait tunnustuksen.
2. Vastaa sinulle esitettyihin 11:een kysymykseen.
3. Keksi 11 kysymystä.
4. Jaa tunnustus 11 blogille, jolla on alle 200 lukijaa.

Sain Liebster Award -tunnustuksen Matkalla Mikä-Mikä-Maahan -blogin Annalta jo jokin aika sitten ja nyt olisi vastaamisen aika. Kiitos Anna! :)


Vastaukset kysymyksiin

1. Suunnitteletko lomien edessä kovasta, mitä kaikkea aiot lukea lomalla?
- Joo. Listaan itselleni aina muutaman kirjan, jonka voisin ehtiä lukea loman aikana. Toisaalta jätän myös aikaa sitä varten, jos jonain päivänä haluan piipahtaa kirjastossa ja sattumanvaraisesti haalia mukaani kiinnostavaa luettavaa.

2. Oletko aina pitänyt lukemisesta?
- Olen! Oikeastaan siitä lähtien, kun opin lukemaan, olen ollut aikamoinen lukutoukka.

3. Kuinka vanhana ja miten opit lukemaan?
- Kunnolla opin lukemaan koulussa ekalla luokalla. Sitä aiemmin osasin lukea joitakin yksittäisiä sanoja, kuten oman nimeni.

4. Kenen fiktiivisen kirjahahmon elämää toivoisit oman elämäsi muistuttavan?
- Tähän kysymykseen on yllättävän vaikea keksiä vastausta. Nyt ei tule ketään mieleen.

5. Jos olisit kirjailija, minkä tyyppisiä kirjoja kirjoittaisit?
- Historian havinaan sijoittuvia kirjoja, joissa olisi mystiikkaa, romansseja, traagisia sukutarinoita ja mitähän vielä...

6. Mikä on suurin kirjoihin liittyyvä unelmasi?
- Oma kirja, mutta taidan kuitenkin jäädä sille pöytälaatikkokirjailijatar -tasolle.

7. Jos lähtisit nyt kahden viikon mukavalle, rentouttavalle lomalle, jolla olisi runsaasti aikaa lukea, mitä kirjoja pakkaisit matkalaukkuusi?
- Parhaillaan olen aloittelemassa Pikku prinsessan lukemista, joten sen nappaisin ehdottomasti mukaan. Hobitti on saanut odottaa lukuvuoroaan jo ties kuinka pitkään, joten ottaisin myös sen matkalle. Näiden lisäksi valitsisin jotakin kevyttä hömppää.

8. Jos voisit olla jokin tunnettu kirjailija, kuka olisit? (Myös edesmenneet kirjailijat käyvät.)
- Ajattelin ensin vastata Montgomery, mutta sitten tuli mieleen dekkarikuningatar Agatha Christie. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka hän sai ideat kirjoihinsa.

9. Jos olisit kirjallisuudentutkija, mistä kirjasta tai aiheesta haluaisit kirjoittaa väitöstutkimuksen?
- Minusta on kiinnostavaa seurata, kuinka jokin vanha ja merkittävä teos on jättänyt jälkensä johonkin uudempaan kirjaan, että millä tavalla sitä samaa tuttua kaavaa käytetään ja onko idean lainaaminen täysin ilmiselvää vai osattu häivyttää ei niin selkeästi huomattavaksi. Esimerkiksi Romeota ja Juliaa löytyy ties kuinka monesta rakkaustarinasta. Tämä voisi olla hyvä aihe, mutta se on kyllä aivan liian laaja, jollain tavalla täytyisi rajata aihetta.

10. Miten kirjamakusi on muuttunut vuosien varrella?
- Ainakin makuni on laajentunut huomattavasti. Ennen luin vain yhden genren kirjoja, esimerkiksi minulla oli pitkään teini-iässä fantasiavaihe, jolloin en paljon muunlaisia kirjoja lukenut ellei ollut aivan pakko. Nykyään annan uusille genreille helpommin mahdollisuuden, vaikka ensin epäilyttäisikin. Ylipäätänsä kirjamakuni on muuttunut avoimemmaksi.

11. Kyllästyttääkö kirjabloggaaminen ikinä sinua?
- Välillä kyllästyttää, mutta silloin en sitten kirjoita mitään blogiin. Oikeastaan vasta tämän vuoden alussa sain sellaisen hyvän fiiliksen tämän blogin suhteen ja aktivoiduin kirjoittamaan säännöllisemmin.


Tunnustus pitäisi lähettää eteenpäin, mutta tämä on jo niin monet blogit kiertänyt läpi, että tällä kertaa vastasin vain kysymyksiin, enkä laita tätä enää kiertoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti