sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Vastauksia kysymyksiin

Anna minun lukea enemmän -blogin Annami haastoi minut vastaamaan hänen kirjallisuusaiheisiin kysymyksiinsä. Tässäpä vastaukseni ja kiitos haasteesta, Annami!


1. Millainen on suhteesi kauhukirjallisuuteen? Rakastatko pelotella itseäsi kirjojen avulla vai sivuutatko kauhukirjat liian pelottavina?
- En ole tainnut koskaan lukea yhtäkään kauhukirjaa, joten ei minulla ole minkäänlaista suhdetta niihin. Voisin ehkä joskus kokeeksi lukea jonkin kauhukirjan.

2. Mikä kirja on sinulle elämäsi merkittävin?
- Yhtä kirjaa on erittäin vaikea nimetä, mutta vastaan L. M. Montgomeryn Annan nuoruusvuodet, josta on muodostunut minulle tärkeä kirja.

3. Menetkö kirjastoon aina tarkan kirjalistan kanssa vai harrastatko herätelainaamista?
- Sekä että. Minulla on melkein aina mukana kirjalista kirjoista, jotka haluaisin lainata. Jätän myös joka kerralla tilaa herätelainoille, kuten kirjoille, joiden kauniit kansikuvat houkuttelevat lukemaan.

4. Kehen kirjan henkilöön samaistut eniten?
- Vihervaaran Annan kanssa koen hengenheimolaisuutta nimenomaan Annan tyttövuosien aikana. Hänen elämäänsä suuren lapsikatraan äitinä en samaistu.

5. Jos et bloggaisi kirjoista, mistä bloggaisit? Vai bloggaisitko yhtään mistään?
- Aika varmasti en bloggaisi mistään. Toisaalta ompelen ja neulon mielelläni, joten voisin pitää käsityöaiheista blogia, vaikka olenkin niin hidas tekijä, että se blogi ei päivittyisi kovinkaan usein.

6. Mikä on rakkain lapsuuden kirjasi?
- Aivan pikkulapsena se oli kuulemma Tiitiäisen satupuu.

7. Mitä kirjallisuusgenreä kartat parhaasi mukaan vai oletko täysin kaikkiruokainen lukija?
- Pidän itseäni melko kaikkiruokaisena, mutta dekkareita en lue ja kauhukirjallisuutta en ole tainnut koskaan lukea, joten senkin voi laskea genren välttelemiseksi.

8. Mikä on paras kirjan pohjalta tehty elokuva?
- Ensimmäisenä tulee mieleen Pikku naisia (vuoden 1994 versio).

9. Oletko ikinä haaveillut kirjailijuudesta vai onko lukijan rooli ollut aina sinulle omempi?
- Olen haaveillut ja jossain määrin haaveilen vielä edelleenkin. Luulen kuitenkin, että sisäinen kirjailijattareni jää pöytälaatikon täytteeksi kirjoitteluun.

10. Mikä on suosikkisi lukemistasi klassikkokirjoista?
- Ylpeys ja ennakkoluulo & Humiseva harju

Tämä haaste on kiertänyt jo ahkerasti kirjablogeissa, joten en tällä kertaa laita haastetta eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti