Gummerus, 2010, kovakantinen, 331 sivua
suomentanut Heli Naski
Yleensä tulevan hääparin - varsinkin morsiamen - persoonallisuus auttoi häntä päättämään neuvottelun sävyn ja asettamaan sen tavoitteet. Emmalle kukissa kiteytyi se, mikä häissä oli olennaisinta. Olivatpa juhlat tyylikkäät tai hauskat, hienostelevat tai yksinkertaiset, kukat soivat niille romanttisen silauksen.
Emman työnä oli osaltaan luoda asiakkaiden kaipaama ikimuistoinen romanttinen tunnelma.
(s. 13)
Hattaramaisesta tyhjänpäiväisyydestään huolimatta Morsius-sarjan ensimmäinen osa onnistui vetoamaan sen verran, että päätin lainata myös toisen osan. Kirjasarjalla on koukuttava rakenne, jokainen kirja käsittelee eri hahmoa ystäväporukasta, joten uteliaisuuden takia täytyy melkeinpä lukea kaikki osat, jotta saa tietää, kuinka millekin hahmolle käy.
Morsius-sarjan toisessa osassa keskitytään floristi Emmaline Grantiin. Emma on meksikolais-amerikkalaisesta perheestä, hänellä on sisaruksia ja perheenjäsenillä on mutkattomat välit keskenään. Parantumattomana romantikkona Emmalla on oma salainen romanttinen haaveensa öisestä puutarhasta, jossa voisi tanssia kuunvalossa sekä perinteisempiä toiveita, kuten häät, perhe ja loppuelämän kestävä onni. Esimerkin haaveilleen nainen on saanut vanhempiensa onnellisesta parisuhteesta. Monet miehet ovat olleet kiinnostuneita Emmasta, mutta hän ei ole vielä löytänyt Sitä Oikeaa, jonka kanssa voisi perustaa perheen. Sopiva ehdokas olisi tiedossa, sillä Emma tuntee vetoa vanhaa ystävää kohtaan.
Arkkitehtinä työskentelevä Jack on Parkerin isoveljen paras ystävä ja sitä kautta koko naiskvartetin ystävä, joka melkeinpä kuuluu perheeseen. Emma on ollut ihastunut Jackiin jo vuosia, mutta ei ole tohtinut paljastaa tunteitaan. Ongelmia on tietysti luvassa, kun kaksikko viimeinkin ottaa ratkaisevat askeleet. Emma unelmoi sitoutumisesta, mutta sen sijaan Jackia voisi luonnehtia jopa sitoutumiskammoiseksi.
Tämänkertaisen pääparin vastakohtaisuus oli ihan mielenkiintoinen käänne. Emma on isosta perheestä, jossa jokaisesta välitetään ja perhe pitää yhtä. Jackin sisaruksista ei puhuttu mitään, joten hän todennäköisesti on ainoa lapsi ja hänen vanhempansa ovat eronneet, mikä vaikuttaa Jackin ajatuksiin sitoutumisesta. Toisen unelmoidessa häistä, perheestä ja yhteisestä loppuelämästä, toinen ei lämpene ajatukselle laisinkaan. Kumpikaan päähenkilöistä ei herättänyt sen kummempia ajatuksia, enkä jaksanut innostua parin tarinasta. Emmaa kuvailtiin useampaankin kertaan hyvin lämpimäksi ja herttaiseksi henkilöksi, mitä hän vaikutti olevan. Jackin piti olla sitoutumiskammoinen, mutta tämä olisi voinut tulla enemmän esille, sen verran helposti hän pääsi eroon kammostaan.
Jotain vanhaa on hyvin samanlainen kirja kuin sarjan ensimmäinen osa Jotain uutta. Takakannessa vihjataan, että pääparilla on hirveästi esteitä edessään ja ihmetellään, miten heidän oikein käy. Todellisuudessahan kirjaa ei tarvitse lukea, että saisi tietää, kuinka parin käy. Lopputulos on niin ennalta-arvattava. Juoni ei ole mitenkään yllätyksellinen, mutta se olikin jo etukäteen tiedossa. Kirjan aikana vihjataan pariin kertaan mahdollisista tulevista pareista, mikä on vaihtelua ensimmäiseen osaan verrattuna.
Morsius-sarja
Jotain uutta (Vision in White)
Jotain vanhaa (Bed of Roses)
Jotain lainattua (Savor the Moment)
Jotain sinistä (Happy Ever After)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti