sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Viiden kirjan haaste

Hyvää ystävänpäivää! :)

Kiitos Viiden kirjan haasteesta Aino ja VJ!

1. Kirja, jota luen parhaillaan

Tällä hetkellä luen kolmea kirjaa. Simona Ahrnstedtin Sitoumuksia on aivan loppusuoralla. Elizabeth Adlerin Talo maalla ja Anthony Capellan Ruokaa amore kirjoja olen vasta aloittanut lukemaan.

2. Kirja, josta pidin lapsena

L. M. Montgomeryn Anna-kirjoista (erityisesti ensimmäisestä osasta, koska Anna oli itsekin vasta lapsi) ja J. K. Rowlingin Harry Pottereista.

3. Kirja, joka jäi kesken

En ole pitkään aikaan jättänyt kirjaa kesken, koska yritän aina antaa kirjalle mahdollisuuden aivan viimeiselle sivulle asti. Viimeksi olen jättänyt kirjan lukemisen kesken vuonna 2014, jolloin Tessa Grattonin Veritaika tuskastutti.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Useampikin kirja on tehnyt vaikutuksen, mutta näin äkkiseltään mieleen muistuivat Ursula K. Le Guinin Lavinia ja J. M. Syngen Aransaaret.5. Kirja, johon palaan uudelleen

Yhtä kirjaa on vaikea nimetä, joten nimeän kaksi kirjasarjaa. L. M. Montgomeryn Anna-kirjat ja J. K. Rowlingin Harry Potterit vetävät puoleensa kerta toisensa jälkeen.


Haastan mukaan:
1001 kirjaa ja yksi pieni elämä
Kirjoihin kadonnut
Tarinoiden syvyydet
Kirjamaailma
Ei vain mustaa valkoisella

4 kommenttia:

 1. Oi, J. M Syngen Aransaaret on ihana, ihana! Se on tosiaan vaikuttava ja mielenkiintoinen.

  Annat ja Potterit ovat helmiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syngen Aransaaret tuli aivan sattumalta vastaan kirjastossa. Jälkeenpäin olen ollut hyvin iloinen siitä, että huomasin kirjan. Mielestäni on myös hauska yksityiskohta, että kirjan ulkonäkö on hyvinkin vaatimaton, mutta tarina kansien sisällä on todella vaikuttava! :)

   Poista
 2. Ah Montgomery, hänen kertojantaitonsa on kyllä lumoavaa. Leguin on tuttu nimi, joskaan en ole hänen kirjojaan koskaan lukenut. Aransaaret kuulostaa kiehtovalta paikalta, täytyypä tutkia asiaa. Kiitos, kun vastasit haasteeseen ja hyvää alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle vielä haasteesta!

   Le Guinilta voisin suositella juuri Laviniaa. Se on ensimmäinen lukemani kirja, jossa hahmo paljastaa, että hän tietää olevansa fiktiivinen hahmo ja yrittää sen jälkeen selviytyä hänelle etukäteen sanellusta elämästä.

   Aransaarissa minuun vaikutuksen teki jylhä luonto ja paikallisten elämäntapa, joka vielä kirjan kirjoitusaikaan oli eristäytynyt muusta maailmasta.

   Poista