tiistai 26. heinäkuuta 2016

Unpopular Bookish Opinions -haaste

Sain Kirjavarkaalta Unpopular Bookish Opinions -haasteen, jossa paljastetaan, miten omat mielipiteet luetuista kirjoista eroavat valtavirran mielipiteistä. Olen aiemmin lukenut muiden bloggaajien vastauksia ja ollut helpottunut, etten joudu vastaamaan haasteeseen – kysymykset ovat mutkikkaita! Haaste osui kuitenkin kohdalleni ja yritän vastata jokaiseen kohtaan.

Haasteen säännöt:
1. Linkkaa haasteen antaja blogipostaukseesi. Lisää haasteen säännöt postaukseen.
2. Vastaa haasteen kysymyksiin.
3. Lähetä haaste vähintään kolmelle henkilölle ja linkkaa heidän bloginsa postaukseesi.
4. Ilmoita haasteen saajille haasteesta, ja linkitä heille postauksesi, jotta he tietävät, mikä on homman nimi.

Kysymykset:
1. Kirja tai kirjasarja, josta melkein kaikki muut pitävät, mutta sinä et
Kuinkahan moni todella pitää Vladimir Nabokovin Lolitasta? Ainakin kirja on saavuttanut klassikon aseman. Luin kirjan aikoinaan lukion äidinkielen kurssia varten, enkä pitänyt lukemastani ollenkaan.

2. Kirja tai kirjasarja, josta kukaan muu ei pidä, mutta sinä pidät
Simona Ahrnstedtin Unelmia ja yllätyksiä on varmasti löytänyt oman lukijakuntansa, vaikka muistelen lukeneeni siitä useampia arvioita, joiden kirjoittajat eivät ole täysin purematta nielleet kirjan sisältöä. Minullakin oli yhtä ja toista valitettavaa mielessäni, kun kirjoitin kirjasta postausta blogiin. Näin jälkikäteen mielipiteeni on hieman muuttunut. Tekisi mieli lainata se uudestaan ja uppoutua historiaan sijoittuvaan viihteeseen.

3. Kolmiodraama, jossa päähenkilö päätyy yhteen sen henkilön kanssa, jonka et olisi halunnut
Yllättävän vaikea kysymys. Olen kai aina tyytyväinen kolmiodraaman loppuratkaisuun, kun ei heti tule esimerkkiä mieleen? Mainitaan sitten Twilight, vaikka en sarjan fani olekaan. Bella olisi voinut valita Jacobin Edwardin sijaan. Bellan ja Jacobin suhde olisi ollut normaalimpi, sillä Bella olisi voinut pysyä ihmisenä, eikä hänen olisi tarvinnut luopua niin monesta asiasta.

4. Suosittu kirjagenre, josta et pidä tai josta haluaisit pitää, mutta et pysty
Näitä on oikeastaan kaksi. En pidä kauhusta, enkä dekkareista. Kauhun suosiosta en niin tiedä, mutta ainakin dekkarit tuntuvat uppoavan suomalaisiin lukijoihin kuin veitsi voihin. Omien (vähäisten) kokemusteni mukaan kummankin genren kirjat ovat liian synkkiä minulle.

5. Pidetty, suosittu tai rakastettu hahmo, josta et pidä
Vastaan erään sarjan päähenkilön eli Harry Potterin. En jaksa hahmoa, joka työntää nenänsä erityisesti sellaisiin asioihin, jotka eivät hänelle kuulu. Kun aloitin Potter-kirjojen lukemisen, Harry oli vielä kiinnostava hahmo, jolle tapahtui kaikkea jännittävää. Harryn teiniangsti karkotti lopullisesti viimeisetkin sympatian rippeet hahmoa kohtaan.

6. Kirjailija, josta monet pitävät, mutta sinä et
Jotenkin kummasti Paulo Coelhoa tituleerataan kansainväliseksi ilmiöksi (muun muassa Bazar Kustannuksen sivuilla). En ymmärrä miksi. Alkemistin ja parin muun Coelhon kirjan jälkeen en enää viitsi yrittää vaivautua. Jokainen kirja oli täynnä lähinnä ärsyttäviä viisauksia, enkä saanut kirjoista kunnolla irti mitään.

7. Suosittu sarja, jonka lukemiseen sinulla ei ole mielenkiintoa
Mieleen tulee Veronica Rothin Divergent-kirjat. Myönnän etten tiedä kirjoista kunnolla mitään, mutta mielikuvani niistä on se, että tarina olisi jonkinlainen kopio Nälkäpeli-sarjasta.

8. Kirja, joka on mielestäsi huonompi kuin siitä tehty sarja tai elokuva
Mieleen tulee Sookie Stackhouse -sarja, jonka pohjalta tehty televisiosarja True Blood oli huomattavasti mielenkiintoisempi kuin kirjat. Kirjasarja kertoo lähinnä Sookiesta, mutta televisiossa esiteltiin paljon muitakin hahmoja. Lisäksi voisin vastata Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjan ensimmäisen osan Muukalaisen. Suorastaan lumouduin tv:ssä pyörineen Outlander-sarjan ensimmäisestä kaudesta. Kun sitten lopulta luin kirjan, ei kirja vetänyt vertoja tv-sarjalle.

Huh, olipa kiperiä kysymyksiä! Vastauksia joutui todella pohtimaan. Luulen että tämä haaste on kiertänyt jo niin monessa blogissa, että tällä kertaa en laita haastetta eteenpäin. Jos joku ei vielä ole vastannut haasteeseen, voi napata tästä kysymykset mukaan.

2 kommenttia:

  1. Yksi Nabokovin Lolitasta oikeasti pitävä ilmoittautuu. Kyseinen kirja tuntuu jakavan mielipiteitä hyvin vahvasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä voin olla varma, että Lolita jakaa mielipiteitä. Osa ei voi sietää kyseistä kirjaa ja osa taas pitää siitä. Jokaisella on oma makunsa kirjojen suhteen. :)

      Poista