maanantai 12. tammikuuta 2015

Uusi vuosi, uudet kujeet

On aika palata joulun ja uuden vuoden jälkeen taas blogin pariin. Ehdin jo laatia jonkinlaista lukulistaa tälle vuodelle, kunnes kohtasin entuudestaan tutun ongelman. Kiinnostavia kirjoja, jotka haluaisin lukea, on yksinkertaisesti aivan liikaa! Miten vuodessa ehtisi lukea kaiken, minkä haluaisi? Edelleen unelmoin tilanteesta, jossa ei tarvitsisi välittää ulkopuolisesta maailmasta vaan voisin viettää päivät rennosti kirjojen parissa. Opinnoista ja töistä huolimatta yritän järjestää lukemiselle aikaa.

Uusi vuosi alkaa uudella ulkoasulla. Kaipasin blogille uutta ulkonäköä ja värimaailmaa. Blogissani alusta asti ollut ruskeahko tausta sai viimein väistyä, kun eilen uskaltauduin pitkän empimisen jälkeen tutustumaan bloggerin ulkoasun muokkaustyökaluihin. Olen aika poropeukalo tällaisissa asioissa, joten en ole aiemmin viitsinyt sählätä ulkoasun kanssa. Eilen päätin, että nyt tai ei koskaan, ainakin voin yrittää. Olen lopputulokseen ihan tyytyväinen. Mallina on valmisvaihtoehto simple, jota voi piristää erilaisilla taustoilla ja värien muuttaminen on helppoa, sitten kun kyllästyn siniseen. Ainoastaan kuvien reunuksista en pidä, mutta yritän selvittää, miten ne saisi pois kuvista.

Uuteen vuoteen kuuluvat tietysti myös lukuhaasteet. Tänäkin vuonna tarjolla olisi useampia toinen toistaan kiinnostavampia haasteita, mutta pyrin pysymään maltillisena. Tällä hetkellä olen osallistumassa kolmeen koko vuoden kestävään lukuhaasteeseen. Jos vastaan tulee jokin mielenkiintoinen minihaaste, voi tosin olla vaikea vastustaa sitä…

Annami kehitteli tälle vuodelle Pohjoismaihin liittyvän Kirjallinen retki Pohjoismaissa -haasteen, joka päättyy 2.12.2015. Tarkoituksena on lukea pohjoismaista kirjallisuutta. Minimisuoritukseen riittää kaksi luettua kirjaa, jotka eivät kuitenkaan saa olla samasta maasta. Pohjoismaissa reissaaja -tittelin saavuttaa lukemalla kustakin maasta yhden kirjan. Kahdella luetulla kirjalla kustakin maasta on Pohjoismaiden tuntija. Jos lukee jostakin maasta vähintään neljä kirjaa, on kyseisen maan kirjallisuuden taituri.

Lähden tavoittelemaan Pohjoismaiden tuntijan nimeä, mutta saa nähdä kuinka haasteessa käy vuoden aikana. Ruotsalaisesta kirjallisuudesta olen jo päättänyt, mitkä kirjat luen. Itse asiassa luin jo toisen kirjoista joululoman aikana. Sen sijaan islantilainen, norjalainen ja tanskalainen kirjallisuus tulevat olemaan hankalampia. En tiedä maiden kirjallisuudesta juuri mitään.

Reader, why did I marry him? -blogin Omppu on keksinyt hauskan Luetaan sateenkaari -haasteen. Tarkoituksena on lukea seitsemän kirjaa, joiden selkämyksistä muodostuu sateenkaaren värit. Väreiksi on päätetty punainen, oranssi, keltainen, vihreä, vaaleampi sininen, tummempi sininen ja lila. Kirjat tulee lukea värien mukaisessa järjestyksessä. Aikaa on aina 6.1.2016 asti, jolloin viimeistään tulisi linkittää kuva omasta sateenkaarestaan.

Bongasin Haastavaa lukemista -blogista Goodreadsista liikkeelle lähteneen I Spy Challenge 2015 -haasteen, johon voi liittyä mukaan Goodreadsissa tai kopioimalla aihelistan blogiin tai muuten omaan käyttöön. Haasteessa luetaan kirjoja, joiden nimissä esiintyy listan kohtiin sopivia sanoja. Väliviivan jälkeen merkityt sanat ovat esimerkkejä.

1. Color - red, crimson, indigo
2. Number - one, twice, third
3. Things That Grow - tree, rose, garden
4. Seasons - spring, fall, autumn
5. First Name - Jacqueline, Robert, Ajax
6. Places - country, empire, London
7. Body Part - hand, bone, mind
8. Weapon - knife, poison, arrow
9. Body of Water - sea, river, pond
10. Form of Water - ice, mist, rain
11. Product of Fire - heat, ash, flames
12. Celestial Body - sun, star, planet
13. Architecture - castle, bridge, house
14. Senses - sight, touch, taste
15. Royal Title - king, duke, emperor
16. Family Member - brother, aunt, parent
17. Elements - fire, wind, air
18. Time of Day - morning, dusk, evening
19. Metal - gold, bronze, steel
20. Emotion/Feeling - love, fear, pride
21. Animal/Insect - dog, tiger, unicorn
22. Something to Read - book, story, newspaper
23. Gender Identifier - wife, man, lady
24. Paranormal Being - vampire, angel, ghost
25. Occupation - doctor, assassin, detective


Luvassa on haasteiden täytteinen vuosi, mutta onneksi lukuhaasteet tekevät luettavien kirjojen valitsemisesta vain hauskempaa. :)

8 kommenttia:

 1. Tykkään hurjasta tästä blogisi uudesta ulkoasusta!

  VastaaPoista
 2. Kaunis tausta! Mun pitäisi myös tehdä ihan oma.
  Lähdin tuohon samaan I Spy haasteeseen ja pohjoismainenkin kiinnostaa. Harmittaa suorastaan että bongasin tuon Haastavaa lukemista -blogin vasta viime viikolla, olen missannut niin monta hauskaa haastetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Päädyin tähän taustaan pitkän etsimisen jälkeen.
   Käyn blogissasi kurkkimassa, kuinka I Spy sujuu! Siitä vaan mukaan pohjoismaiseen. Olen joskus käynyt lukemassa Haastavaa lukemista -blogia, mutta olin jo ehtinyt unohtaa sen, kunnes se tuli vastaan toisesta blogista. Kiva että sinne on listattu haasteet, niin ei tarvitse pitää silmällä useampaa blogia. :)

   Poista
 3. Oikein kaunis tämä uusi värimaailma blogissasi.

  Tuo I spy -haaste vaikuttaa hauskalta, mutta nyt olen laittanut stopin päälle, kun on jo tuo oma haaste (johon ilokseni huomasin sinunkin osallistuvan), Pohjoismainen haaste ja Helmet-kirjaston ns. 50 haaste. Lisäksi olen lanseeraamassa keväämmällä vielä yhden haasteen, joka sai alkunsa pohdinnoista toisen bloggarin kanssa. Siinä tosin luetaan vaan yksi kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Entinen tausta liittyi blogini nimeen, mutta tämä uusi värimaailma on mukavan raikas siihen verrattuna. Vaihtelu virkistää. :)

   Mietin myös Helmetin haastetta, mutta 50 tuntui liian suurelta määrältä. En ajatellut enää osallistua haasteisiin tänä vuonna, mutta jos uudessa haasteessasi luetaan vain yksi kirja, niin johan osallistuminen rupesi jo houkuttelemaan.

   Poista
 4. Sievä tuo uusi tausta!

  Minä arvoin tuon I Spy ja 50 kirjan haasteen välillä ja päädyin lopulta kunnianhimoisesti jälkimmäiseen. Vuoden 2015 lukutavoitteeksi pistin 75 kirjaa ja tuo haaste kattaa hyvin pitkälle ne kirjat, joiden lukemista suunnittelen. Onnea sinullekin haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Onnea 50 kirjan haasteeseen. :) Hyvä, että haaste kattaa kirjat, jotka olet suunnitellut lukevasi.

   Poista