tiistai 7. tammikuuta 2014

Lukuhaaste: Vive la France!


Kuva © Anna minun lukea enemmän -blogi

Löysin Annamin Anna minun lukea enemmän -blogista mukavanoloisen lukuhaasteen nimeltä Vive la France!. Haasteessa tavoitellaan Ranskan lipulle raitoja. Tarkoituksena on lukea kirjoja, joiden kirjailijoita voi pitää ranskalaisina. Haastetta varten luettavat kirjat voivat olla ihan minkälaisia tahansa, myös tietokirjoilla saa osallistua tähän haasteeseen.

Haasteeseen on saatu innoitusta Turun kirjamessuista 2014. Messujen pääteemoina ovat Ranska ja Sastamala. Suoritusaikaa haasteella on aina 1.10.2014 asti, johon mennessä pitäisi saada kirjat luettua ja blogattua kirjoista, jotka luki haastetta varten.

Vaatimukset haasteen suorittamiseen:
* sininen raita: 2 kirjaa
* sininen ja valkoinen raita: 4 kirjaa
* sininen, valkoinen ja punainen raita: 6 kirjaa


Annami on listannut haastepostaukseen myös listat uudemmasta ranskalaisesta kirjallisuudesta, klassikoista sekä Nobel-palkittujen teoksia. Jos ei keksi mitä lukisi, niin listoista voi löytää mielenkiintoisia kirjoja haastetta varten. Lisäsin lukulistalleni Victor Hugon Kurjat, jonka olen halunnut lukea, mutta viimeistään nyt haasteen puitteissa siihen tarjoutuu loistava tilaisuus, sekä David Foenkinosiksen Nainen, jonka nimi on Nathalie. Olisin halunnut nähdä sen elokuvana, mutta en saanut aikaiseksi mennä katsomaan sitä ja lopultahan asiassa kävi niin, ettei elokuvaa enää näytetty teattereissa. Loistava tilaisuus siis lukea kirja ja lainata samalla kirjastosta elokuva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti